Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Kolego, bohužel jste vedle jak jedle. Váš myšlenkový konstrukt zní sice logicky, ale bohužel je úplně mimo fakta a hlavně mimo podstatu věci: Vy dáváte vinu za stěhování národů KAPITALISMU, touze po levnější pracovní síle atd., ale to je blbost a všichni kapitalisté, manažeři vám to řeknou, nezaměstnají z těch nově příchozích téměř nikoho, nově příchozí jsou prostě pro potřeby firem téměř nepoužitelní a budou v naprosté většině buď na podpoře, nebo většinou na nekvalifikovaných pomocných pozicích. Toto, co se děje, je dílem SOCIALISMU, tedy extrémnímu konstruktu, který chce nastolit mír, rovnost bohatství a sociální stát nade všemi. Jen díky sociálnímu státu a pobídkám socialistů, marxistů, komunistů, může fungovat to, že se půl světa žene téměř výhradně do Německa a Švédska. A že ti levičáci sem ještě lákají další a další a chtějí pomoci všem. To prostě nejde. Podívejte se na vedoucí představitele EU včetně paní Angely Merkel - stará svazačka, socialistka, podívejte se na životopis lidí jako je Schulz a další, těch starých levičáků, co měli v 70.-80.letech ten naivní světonázor, a dnes bohužel Evropě vládnou, tam je hromada. U nás Marksová, Diestbier apod. Tito levičáci ve své naivitě ženou Evropu do záhuby, vstřícně vítají islám, arabskou kulturu a tu evropskou v podstatě odmítají.

Tři citáty na závěr:

* Kdo nebyl ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum. (Winston Churchill).

* Problém socialismu je ten, že zdroje těch druhých někdy dojdou.

* V kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu tomu je naopak.

Asi tak :-/

5 0
možnosti

Vše, co jde vysvětlit lidskou hloupostí, by se mělo vysvětlovat lidskou hloupostí a nehledat konspirační teorie.

Jestli naši volení představitelé svou neschopnost a hloupost jen hrají, měli by se změnit vlastníci oskarů. A jestliže si někdo myslí, že naši volení představitelé by nepředváděli stejnou neschopnost jako ve všech oborech i v těch spikleneckých hrátkách, měl by se nad sebou vážně zamyslet.

Levnou pracovní sílu už přehazujeme lopatou, platíme jí štědré dávky a vymýšlíme jí umělá místa. To, co v Evropě chybí, jsou kvalifikovaní lidé.

2 0
možnosti
RS

To co autor pise je povera. V Nemecku je zakonem stanovena nejnizsi mzda 8.5 Eur. A co se tyce toho IQ. Muze mi nekdo rict jake hrdinske ciny ve vede a technice prokazali Lybijci za poslednich 100 let? Spise bych rekl, ze tady jde o zniceni Evropy. Jak vypada integrace je videt ve Francii nebo Belgii. Taky Berlin Kreuzberg by mohl jit prikladem.

1 0
možnosti
JP

Autornezmínil,  že v moderní společnosti,  i většinapomocných sil,  musí být inteligentní adostatečně vzdělaní lidé.  Toto však u  migrantů, nelze většinově očekávat.  Takže vše je jinak.

1 0
možnosti
MD

Cilem je "vyslechteni" nove evropske rasy/naroda s IQ kolem 90, ktera nebude tak vzpurna jako puvodni bile obyvatelstvo. V posledni dobe jsem o tom cetl na internetu dost clanku. Proste bruselske elity volici stvou svoji vzpurnosti, tak si vyslechti nove volice tzv. euronarod. Jen doufam, ze tady ve vychodni evrope jim to nevyjde ;-) zapadni evropa je uz vyrizena.

4 0
možnosti
JK

O levnější pracovní sílu nejde.  To by v Německu nezaváděli minimální mzdu.  A zadruhé - kolik je v Německu potřeba nekvalifikovaných dělníků, většinou i  bez znalosti jazyka ?  Ono těch inženýrů mezi nájezdníky zas tak moc není a navíc většina jejich vysvědčení by stejně uznána nebyla.  I doktor s diplomem z UK musí absolvovat jejich atestace a trvá to několik let.

3 0
možnosti
ZH

Zní to sice logicky, ale do momentální situace to moc nepasuje. Spousta firem prostě nestíhá ani vyrábět. Nestíhá proto, že nejsou inženýři, nejsou soustružníci, nejsou ani ajťáci. Respektive je jich nedostatek. To samé se týká i řemesel. Pokles kursu € vůči dolaru zafungoval jako živá voda. Nemyslím si, že imigrovali samí inženýři, ale jestli mají alespoň základní vzdělání a chůť se něco naučit, tak spousta jich práci najde. Mají oproti Němcům jednu výhodu, nejsou vázaný na svoje bydliště. Jinak co je to za Němce, který se bojí, že mu vezme práci vystresovanej pastevec, který se sotva domluví?:-)

Ne, nebude to procházka růžovou zahradou, to riziko, které Angela na na sebe vzala je hodně velké a případný nezdar odskáčou všichni.

3 0
možnosti
EF

E17r81i36c 28F36a30u35s61t

2. 12. 2015 8:42

Myslíte si že základní škola v tramtárii, kde se děti (a ještě výhradně jen chlapci) tak leda učej dojit kozy a střílet ze samopalu, je to samé, jako vzdělání v Evropě? Ani náhodou. Běženci jsou dle našich měřítek zcela nevzdělaní analfabeti, bez pracovních, hygienických a společenských návyků. Jediné co na těchto otrocích, pokud se k něčemu takovému, jako je nenáročná manuální práce, vůbec někteří nechají přemluvit, je, že jim zaměstnavatel nebude platit sociální a zdravotní pojištění, stejně, jako ho neplatěj v ČR firmy ukrajincům. Firma na tom něco málo vydělá, jenže stát se položí.

2 0
možnosti
Foto

Samozřejmě. Masová imigrace vytvoří tlak na snížení mezd, to je nepochybné

0 2
možnosti
ES

Lidé zvyklí pracovat za pakatel? Kolik z těch svalnatých mladíků drželo v ruce jiný nástroj než pušku?

11 0
možnosti
ZH

Když se podíváte do Hambuského seznamu zubařů, tak si budete myslet, že nedrželi pušku, ale vrtačku. :-)

0 0
možnosti
MP

No nevím. Němci nejsou žádná montovna. Jsou zemí, která vlastní patenty, výrobní postupy a potřebuje to dál rozvíjet. Sice potřebují lidi i na všelijaké nižší pozice, však si všimněte, jakou práci tam seženou naši lidé či Poláci - pečovatelky v domovech seniorů, uklízečky, popeláři apod. Jinak tam od nás pracují lékaři, programátoři, konstruktéři. Z té masy příchozích budou muset ale hodně vybírat. Nevěřím, že by to šlo tak rychle. Stejně jako u nás, i v Německu je spousta místních, kteří nechtějí vzít podřadné místo a tak jsou radši na pracáku. Co s nimi a s těmi nepoužitelnými novými? To jsem tedy zvědavá, jak to všechno budou řešit.

4 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1063x
Jsem muž o třech neznámých: Říká X, dělá Y a myslí si Z. :-)
Motto: Neberte život tak smrtelně vážně, stejně z něj nevyváznete živí!
Motto 2: Počítej s horším, ale výsledek opiš od lepšího.